Nijkerkers denken mee over opvang asielzoekers

Bureau Buhrs ondersteunt de gemeente Nijkerk bij de participatie en communicatie over de opvang van asielzoekers. Zo hebben we onderzoek gedaan onder alle inwoners, waar meer dan 3000 inwoners aan mee deden. We organiseerden een talkshow en in elke kern inloopbijeenkomsten die druk werden bezocht. Op basis van de inbreng van bewoners heeft de gemeente Nijkerk met behulp van een afwegingskader vier locaties geselecteerd waar verspreid 278 asielzoekers kunnen worden opgevangen. Bureau Buhrs organiseerde op maandag 23 september de tweede online talkshow.

 

Tijdens de talkshow sprak presentator Bertine Müller met de burgemeester, drie wethouders en de programmamanager. Het gesprek ging over de vier gekozen plekken, de inwoners, de combinatie voor wonen met andere inwoners, de planning, veiligheid en voorzieningen. De kijkers hadden de mogelijkheid tot stellen van vragen in de chat die tijdens de uitzending werden beantwoord. De uitzending werd ondertiteld en is via het Youtubekanaal van de gemeente Nijkerk hier terug te kijken.

Door een fijne samenwerking met studio Webinary, presentator Bertine Müller, de gemeente Nijkerk en Bureau Buhrs is een duidelijke en informatieve talkshow tot stand gekomen.


← terug